Υλικά

  • 1 φιλέτο σολωμού (περίπου 800γρ)
  • 9 λιαστές ντομάτες
  • 18 μαύρες ελιές (χωρίς κουκούτσι)
  • 18 φύλλα βασιλικού
  • 3 κσ ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC

Τοποθετούμε το σολωμό σ ένα ταψί και κάνουμε στο φιλέτο 18 τρύπες (από τη πάνω πλευρά μέχρι και τη πέτσα του χωρίς όμως να τη τρυπήσουμε)

Παίρνουμε ένα φύλλο βασιλικού και τυλίγουμε μ αυτό ένα κομμάτι λιαστής ντομάτας και μία ελιά. Αφού τα τυλίξουμε τα τοποθετούμε σε μία από τις τρύπες που φτιάξαμε νωρίτερα στο φιλέτο. (επαναλαμβάνουμε το ίδιο και για τις υπόλοιπες τρύπες.

Αλατοπιπερώνουμε το φιλέτο και ρίχνουμε και το λάδι. Το ψήνουμε για 20 λεπτά. Ο σολωμός είναι έτοιμος. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!