Υλικά

  • 1 πακέτο μεσαίες γαρίδες
  • 1 λαυράκι γύρο στα 500γρ
  • 1 μελιτζάνα
  • 1 κολοκύθι
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ¼ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Κόβουμε το λαβράκι σε λεπτές φέτες με ένα κοφτερό μαχαίρι. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι με το λεμόνι, τον δυόσμο, το αλάτι και τον μαϊντανό και προσθέτουμε τις του ψαριού. Τις αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.

Κόβουμε τις μελιτζάνες , το κολοκύθι και τις πιπεριές και καρεδάκια. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τις μελιτζάνες για 3’. Έπειτα προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκορδο. Μετά από 1’ προσθέτουμε τις πιπεριές και το κολοκύθι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας. Ελέγχουμε τα καρυκεύματα.

Σερβίρουμε τα λαχανικα στο κέντρο του πιάτου και το λαβράκι περιμετρικά. Σε ένα αντικολιτικο τηγάνι σοτάρουμε τις γαρίδες για 2’ από κάθε πλευρά και τοποθετούμε στο πιάτο.

Tip!

Το λαβράκι πρέπει να είναι πολύ φρέσκο, λόγω του ότι σερβίρεται ωμό.