Προσέχω για να έχω! 5 συνταγές με λιγότερα από 5 ευρώ για φοιτητές κι όχι μόνο

LIKE US ON FACEBOOK

Η φοιτητική σου ζωή μόλις ξεκίνησε, είναι σε εξέλιξη εδώ και χρόνια ή απλά μένεις μόνος σου και προσπαθείς να τα βγάλεις πέρα με τα έξοδα του σπιτιού; Κλίκαρες το κατάλληλο άρθρο! Επειδή γνωρίζουμε πως το σούπερ μάρκετ είναι απ’ τα μεγαλύτερα έξοδα του μήνα εάν μένεις μόνος σου και φυσικά ο χρόνος σου μέσα στην ημέρα για μαγειρική είναι περιορισμένος, αποφασίσαμε να σου δείξουμε πέντε απολαυστικές συνταγές που δεν θα σου κοστίσουν ούτε στην τσέπη ούτε στον χρόνο σου.

Τα υλικά που θα χρειαστείς για τις συνταγές κοστίζουν 5 ευρώ ή και λιγότερο, ενώ μέχρι να πεις «κύμινο» θα τις έχεις ήδη φτιάξει!

Ζυμαρικά με μπέικον και μπρόκολο

lovin.ie

Υλικά:

  • 200 γρ. ζυμαρικά της επιλογής σου
  • 200 γραμμάρια μπρόκολο, κομμένο σε κομμάτια
  • Μερικά φύλλα από baby σπανάκι
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 4 φέτες μπέικον
  • 1 κ.σ. τσίλι

Εκτέλεση:

  1. Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά, προσθέτοντας τα τελευταία 4 λεπτά το μπρόκολο και τα τελευταία 30 δευτερόλεπτα το σπανάκι.
  2. Στραγγίζουμε και βάζουμε σ’ ένα μπολ.
  3. Βάζουμε ελάχιστον λάδι στο τηγάνι και τσιγαρίζουμε το μπέικον.
  4. Προσθέτουμε το τσίλι και τέλος τα ζυμαρικά με το μπρόκολο και το σπανάκι.
  5. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά και σερβίρουμε.

Ριζότο με μανιτάρια και μπέικον

lovin.ie

Υλικά:

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 8 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
  • 250 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 300 γρ. ρύζι για ριζότο
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
  • Τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Ζεσταίνουμε το λάδι σ’ ένα βαθύ τηγάνι και μαγειρεύουμε το κρεμμύδι και το μπέικον για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Προσθέτουμε τα μανιτάρια κι ανακατεύουμε για ακόμα 5 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι το ρύζι και μαγειρεύουμε μέχρι ν’ απορροφηθούν όλοι οι χυμοί.
  4. Προσθέτουμε σιγά σιγά τον ζωμό, ανακατεύουμε καλά και περιμένοντας μέχρι το μεγαλύτερο μέρος του ν’ απορροφηθεί πριν συνεχίσουμε.
  5. Θα χρειαστούν περίπου 20 λεπτά.
  6. Μόλις μαγειρευτεί το ρύζι, σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.

Σούπα με φακές και σπανάκι

σούπα με φακές και σπανάκι

delish.com

Υλικά:

  • 2 κουταλιές της σούπα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 καρότα κομμένα σε κύβους
  • Λίγο σέλινο κομμένο σε κύβους
  • 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κ.γλ. κύμινο
  • Αλατοπίπερο
  • 180 ml χυμό τομάτας
  • 230 γρ. φακές
  • Μερικά φύλλα baby σπανάκι

Εκτέλεση:

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
  2. Προσθέτουμε τα καρότα, το σέλινο και το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε το σκόρδο, το κύμινο και το αλατοπίπερο κι ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
  4. Προσθέτουμε τον χυμό τομάτας, τις φακές και 4 φλιτζάνια νερό ή ζωμό λαχανικών εάν έχουμε.
  5. Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία, μισοκαλύπτουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν οι φακές για περίπου 20 λεπτά.
  6. Ανακατεύουμε το σπανάκι και συνεχίσουμε το μαγείρεμα για περίπου 5 λεπτά ακόμα.

Ψητή πατάτα με τυρί και γαλοπούλα

ψητή πατάτα

delish.com

Υλικά:

  • 2 πατάτες
  • Λίγο λάδι
  • 1 πράσινο κρεμμυδάκι κομμένο σε κομμάτια
  • 1 κούπα τριμμένο τυρί cheddar
  • 2 φέτες γαλοπούλα
  • Αλατοπίπερο

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Ανοίγουμε τις πατάτες και τις τοποθετούμε μέσα σε αλουμινόχαρτο.
  3. Ψήνουμε για 1 ώρα.
  4. Αφαιρούμε το μισό απ’ το εσωτερικό τους και το ανακατεύουμε με την γαλοπούλα, το τυρί chedder, το κρεμμυδάκι και το αλατοπίπερο.
  5. Γεμίζουμε πάλι τις πατάτες με το μείγμα και ψήνουμε για ακόμα 5 λεπτά.

Μπάρες σοκολάτας

eatwell101.com

Υλικά:

  • 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 170 γρ. βούτυρο
  • Αλάτι
  • Νερό
  • 1 αυγό
  • Σοκοπάστα

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και βούτυρο.
  3. Πλάθουμε μπαλάκια, ενώ βρέχουμε τα χέρια μας για να σχηματιστούν καλύτερα.
  4. Χωρίζουμε το κάθε μπαλάκι σε δύο κομμάτια και τα βάζουμε σε λαδόκολλα απλωμένα ώστε να ψηθούν.
  5. Απλώνουμε σοκολάτα στο ένα μέρος, κλείνουμε και πάλι, σαν να φτιάχνουμε σάντουιτς.
  6. Ψήνουμε τις μπάρες για 30 λεπτά και κόβουμε σε κομματάκια εάν η ζύμη έχει ενωθεί.
Σημείωση!

Οι παραπάνω ποσότητες υλικών που σου προτείνουμε είναι ενδεικτικές και αυξομειώνονται αναλόγως την ποσότητα του φαγητού που θέλεις να φτιάξεις. Φυσικά, οι τιμές του κάθε υλικού εξαρτώνται απ’ τη μάρκα του προϊόντος, αλλά και το μέρος απ’ το οποίο θα κάνεις τις αγορές σου.

 

Καλή όρεξη!

Photo: Getty
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved