Τα μπιφτέκια γαλοπούλας είναι μία από τις top επιλογές σε μπιφτέκια που μπορείς να απολαύσεις. Είναι σίγουρα πιο ελαφριά και μπορείς να τα εντάξεις εύκολα στη διατροφή σου! Το συνοδευτικό τους το αφήνουμε στην προσωπική σου επιλογή.

Τα υλικά που θα χρειαστείς μπορείς να τα προμηθευτείς από το μπακάλικο της γειτονιάς, αν και τα περισσότερα είναι σίγουρο ότι βρίσκονται ήδη στο ψυγείο σου. Είναι η πιο απλή και ταυτόχρονα πολύ γευστική συνταγή η οποία δε θα σου φάει πολύτιμο χρόνο από την καθημερινότητα σου. Μπορείς να τα ετοιμάσεις και να τα βάλεις στην κατάψυξη ώστε να τα έχεις έτοιμα και για την επόμενη φορά!

Εμείς τη δοκιμάσαμε και είμαστε σίγουροι ότι θα σου αρέσει. Ακολούθησε τα βήματα και δε θα χάσεις! Καλή απόλαυση!

Τα υλικά που θα χρειαστείς για τα μπιφτέκια γαλοπούλας είναι:

  • ½ κιλό κιμά γαλοπούλας
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 4 φέτες ψωμί ξεραμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 ντομάτα
  • 1 αυγό

Τα βήματα που θα ακολουθήσεις για τα μπιφτέκια γαλοπούλας είναι:

  1. Μουλιάζουμε το ξεραμένο ψωμί σε χλιαρό νερό.
  2. Το αφαιρούμε από το νερό και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τον κιμά της γαλοπούλας.
  3. Τρίβουμε το κρεμμύδι μέσα στον μπολ που είναι ο κιμάς και το ψωμί.
  4. Στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά προσθέτουμε το αυγό, αλάτι πιπέρι, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και πλάθουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
  5. Κόβουμε την ντομάτα σε μεγάλες φέτες και πλάθουμε τον κιμά έτσι ώστε η ντομάτα να βρίσκεται στην μέση του μπιφτεκιού.
  6. Ψήνουμε στο γκριλ για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν δηλαδή τα μπιφτέκια και από τις δύο πλευρές.

Δες ακόμα:

Λαχταριστά μπιφτέκια κοτόπουλο με μυρωδικά