Υλικά

  • 2 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 2 αυγά
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
  • 2 φλιτζάνια κόκκινη σάλτσα
  • 8 φέτες mozarella
  • ½ φλιτζάνι τριμμένο παρμεζάνα
  • Βασιλικό, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στου 230 βαθμούς.
  2. Κόβουμε τα στήθη κοτόπουλου στη μέση.
  3. Τους βάζουμε αλάτι, πιπέρι και σκόνη κρεμμυδιού.
  4. Βουτάμε τα κομμάτια κοτόπουλου στο αλεύρι, μετά στο αυγό και στη συνέχεια στην φρυγανιά.
  5. Θερμαίνουμε λάδι σ’ ένα τηγάνι και τηγανίζουμε το κοτόπουλο και απ’ τις δύο πλευρές (για περίπου 4 λεπτά την κάθε πλευρά). Ύστερα τα αφαιρούμε και τα τοποθετούμε σε μια χαρτοπετσέτα για ν’ απορροφήσει το λάδι.
  6. Τοποθετούμε τα τηγανισμένα στήθη κοτόπουλου σ’ ένα ταψί.
  7. Ρίχνουμε από πάνω την κόκκινη σάλτσα και στην κορυφή τις φέτες mozzarella και την παρμεζάνα.
  8. Ψήνουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει.
  9. Σερβίρουμε με βασιλικό.

Photo: seriouseats.com