Υλικά
- 2 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
- 1 φλιτζάνι αλεύρι
- 2 αυγά
- 1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
- 2 φλιτζάνια κόκκινη σάλτσα
- 8 φέτες mozarella
- ½ φλιτζάνι τριμμένο παρμεζάνα
- Βασιλικό, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στου 230 βαθμούς.
- Κόβουμε τα στήθη κοτόπουλου στη μέση.
- Τους βάζουμε αλάτι, πιπέρι και σκόνη κρεμμυδιού.
- Βουτάμε τα κομμάτια κοτόπουλου στο αλεύρι, μετά στο αυγό και στη συνέχεια στην φρυγανιά.
- Θερμαίνουμε λάδι σ’ ένα τηγάνι και τηγανίζουμε το κοτόπουλο και απ’ τις δύο πλευρές (για περίπου 4 λεπτά την κάθε πλευρά). Ύστερα τα αφαιρούμε και τα τοποθετούμε σε μια χαρτοπετσέτα για ν’ απορροφήσει το λάδι.
- Τοποθετούμε τα τηγανισμένα στήθη κοτόπουλου σ’ ένα ταψί.
- Ρίχνουμε από πάνω την κόκκινη σάλτσα και στην κορυφή τις φέτες mozzarella και την παρμεζάνα.
- Ψήνουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει.
- Σερβίρουμε με βασιλικό.