Υλικά:
- 2 αποξηραμένα στήθη κοτόπουλου
- Αλάτι, για γεύση
- Πιπέρι, για γεύση
- 1 φλιτζάνι αλεύρι
- 1½ κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι πυχτή κρέμα
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- Χυμό ενός λεμονιού
- 1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες
- Μαϊντανός
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα ξύλο κοπής, κόψε τα στήθη κοτόπουλου στην μέση.
- Τοποθέτησε το κοτόπουλο επίπεδα και άλειψε τις δύο πλευρές με αλάτι και πιπέρι.
- Τοποθέτησε απαλά τα κομμάτια κοτόπουλου στο αλεύρι.
- Ζέστανε μια κατσαρόλα με μέτρια φωτιά και πρόσθεσε το βούτυρο και το λάδι.
- Τοποθέτησε τα στήθη κοτόπουλου στο τηγάνι και μαγείρεψε για 3-5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
- Ανακάτεψε το κοτόπουλο και ψήσε την άλλη πλευρά, άλλα 3-5 λεπτά, ή μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο.
- Αφαίρεσε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και άφησε το στην άκρη.
- Ρίξε ¼ φλιτζάνι από το απόθεμα κοτόπουλου στο τηγάνι και ξύσε τυχόν κομμάτια που μπορεί να έχουν κολλήσει στο κάτω μέρος του τηγανιού.
- Πρόσθεσε το υπόλοιπο απόθεμα και την κρέμα και ανακάτεψε.
- Βάλε αλάτι και πιπέρι και πρόσθεσε το χυμό λεμονιού.
- Σιγόβρασε το για 5 λεπτά. Πρόσθεσε το κοτόπουλο πίσω στο τηγάνι και πρόσθεσε κομμάτια λεμονιού.
- Βάλε τη σάλτσα πάνω από το κοτόπουλο.
- Αφαίρεσε το από τη θερμότητα. Η σάλτσα θα γίνει πιο παχιά καθώς θα κρυώσει.
- Σέρβιρε με μαϊντανό και επιπλέον σάλτσα.
- Απόλαυσε το!