Υλικά:

  • 2 αποξηραμένα στήθη κοτόπουλου
  • Αλάτι, για γεύση
  • Πιπέρι, για γεύση
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1½ κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι πυχτή κρέμα
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • Χυμό ενός λεμονιού
  • 1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες
  • Μαϊντανός
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

    Εκτέλεση

  1. Σε ένα ξύλο κοπής, κόψε τα στήθη κοτόπουλου στην μέση.
  2. Τοποθέτησε το κοτόπουλο επίπεδα και άλειψε τις δύο πλευρές με αλάτι και πιπέρι.
  3. Τοποθέτησε απαλά τα κομμάτια κοτόπουλου στο αλεύρι.
  4. Ζέστανε μια κατσαρόλα με μέτρια φωτιά και πρόσθεσε το βούτυρο και το λάδι.
  5. Τοποθέτησε τα στήθη κοτόπουλου στο τηγάνι και μαγείρεψε για 3-5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
  6. Ανακάτεψε το κοτόπουλο και ψήσε την άλλη πλευρά, άλλα 3-5 λεπτά, ή μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο.
  7. Αφαίρεσε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και άφησε το στην άκρη.
  8. Ρίξε ¼ φλιτζάνι από το απόθεμα κοτόπουλου στο τηγάνι και ξύσε τυχόν κομμάτια που μπορεί να έχουν κολλήσει στο κάτω μέρος του τηγανιού.
  9. Πρόσθεσε το υπόλοιπο απόθεμα και την κρέμα και ανακάτεψε.
  10. Βάλε αλάτι και πιπέρι και πρόσθεσε το χυμό λεμονιού.
  11. Σιγόβρασε το για 5 λεπτά. Πρόσθεσε το κοτόπουλο πίσω στο τηγάνι και πρόσθεσε κομμάτια λεμονιού.
  12. Βάλε τη σάλτσα πάνω από το κοτόπουλο.
  13. Αφαίρεσε το από τη θερμότητα. Η σάλτσα θα γίνει πιο παχιά καθώς θα κρυώσει.
  14. Σέρβιρε με μαϊντανό και επιπλέον σάλτσα.
  15. Απόλαυσε το!

Δείτε το video: