Υλικά
- 3 στήθη κοτόπουλου
- 1 φλιτζάνι αλεύρι
- 50 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 1 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
- 1 κούπα κρέμα γάλακτος
- 1 φλιτζάνι παρμεζάνα, τριμμένη
- Ψιλοκομμένο μαϊντανό (για το σερβίρισμα)
- 1/2 φλιτζάνι πεπερόνι σε κύβους
- 1/2 φλιτζάνι μπέικον σε κύβους
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι.
- Βυθίζουμε τα στήθη κοτόπουλου στο αλεύρι και στη συνέχεια θερμαίνουμε το βούτυρο και το λάδι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το κοτόπουλο.
- Τηγανίζουμε έως ότου η κάθε πλευρά να πάρει χρώμα (περίπου 4 λεπτά κάθε πλευρά) ανάλογα με το μέγεθος του κοτόπουλου. Αφαιρούμε το κοτόπουλο απ’ το τηγάνι.
- Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε πεπερόνι και μπέικον. Τηγανίζουμε μέχρι να γίνουν τραγανά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
- Τηγανίζουμε για λίγο και στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, πιπέρι και παρμεζάνα.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι για λίγα λεπτά και μετά αφαιρούμε.
- Σερβίρουμε με λίγο μαϊντανό.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=84&v=F7aJf5YiY0U