Υλικά

  • 3 στήθη κοτόπουλου
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 50 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζάνι παρμεζάνα, τριμμένη
  • Ψιλοκομμένο μαϊντανό (για το σερβίρισμα)
  • 1/2 φλιτζάνι πεπερόνι σε κύβους
  • 1/2 φλιτζάνι μπέικον σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε το αλεύρι με 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι.
  2. Βυθίζουμε τα στήθη κοτόπουλου στο αλεύρι και στη συνέχεια θερμαίνουμε το βούτυρο και το λάδι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το κοτόπουλο.
  3. Τηγανίζουμε έως ότου η κάθε πλευρά να πάρει χρώμα (περίπου 4 λεπτά κάθε πλευρά) ανάλογα με το μέγεθος του κοτόπουλου. Αφαιρούμε το κοτόπουλο απ’ το τηγάνι.
  4. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε πεπερόνι και μπέικον. Τηγανίζουμε μέχρι να γίνουν τραγανά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
  5. Τηγανίζουμε για λίγο και στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, πιπέρι και παρμεζάνα.
  6. Προσθέτουμε  το κοτόπουλο στο τηγάνι για λίγα λεπτά και μετά αφαιρούμε.
  7. Σερβίρουμε με λίγο μαϊντανό.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=84&v=F7aJf5YiY0U