Υλικά

  • ¼ φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού
  • ¼ φλιτζάνι κορν φλάουρ
  • 3 αποφλοιωμένο στήθος κοτόπουλου (το κόβουμε σε κύβους)

Για τη σως

  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι
  • ¾ φλιτζανιού χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κουταλιά της σούπας σόγια
  • 1 κουταλιά της σούπας σως hoisin (σάλτσα από σόγια, καυτερές
  • πιπεριές και μπαχαρικά) ή bbq σως
  • 1 κουταλιά της σούπας ξίδι
  • 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας άνθος αραβοσίτου

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε την σάλτσα σόγιας, το χυμό πορτοκαλιού και το κορν φλάουερ.
  2. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και μαρινάρουμε για τουλάχιστον 1 ώρα.
  3. Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι. Βάζουμε το κοτόπουλο και το μαγειρεύουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
  4. Προσθέτουμε τα συστατικά της σάλτσας και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει πολύ λεπτό το μείγμα μας.
  5. Σερβίρουμε με ρύζι.

Photo: thegunnysack.com