Υλικά
- 5 μπούτια κοτόπουλο χωρίς κόκαλο
- 3/4 φλιτζάνι κορν φλάουρ
- 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
- 1/2 της κούπας αλεύρι
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
- 160 ml τεκίλα
- 1/2 φλιτζάνι lime
- 1/3 φλιτζάνι τεκίλα
- 1/4 φλιτζάνι μέλι
- 1/4 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- 2 κουτ. Σούπας καυτή σάλτσα
- Ψωμάκι για hamburger
- Μαγιονέζα
- Μαρούλι
- Λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Σ’ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά το κορν φλάουρ, το 1/2 baking powder, το σκόρδο και το αλάτι. Κόβουμε το κοτόπουλο και το αλείφουμε με το συγκεκριμένο μείγμα και από τις δύο του πλευρές.
- Σ’ ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κορν φλάουερ, το υπόλοιπο baking powder, αλάτι, σκόνη σκόρδου, πιπέρι καγιέν και τεκίλα μέχρι να σχηματιστεί ένα μείγμα.
- Βουτάμε το κοτόπουλο στο μείγμα και από τις δύο πλευρές.
- Θερμαίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι στους 170 βαθμούς.
- Βάζουμε πολύ προσεκτικά το κοτόπουλο στο τηγάνι, αναποδογυρίζουμε όποτε χρειάζεται και τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.Τα αφαιρούμε και τα στραγγίζουμε σε μια χαρτοπετσέτα.
- Σ’ ένα άλλο τηγάνι αναμειγνύουμε 1/3 φιλτζάνακι τεκίλα, Lime, μέλι, καστανή ζάχαρη και την καυτερή σος. Αφήνουμε να βράσουν για λίγο.
- Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από το κοτόπουλο και ολοκληρώνουμε το hamburger!
https://www.youtube.com/watch?time_continue=75&v=66VX33ljp3w