Υλικά

  • 5 μπούτια κοτόπουλο χωρίς κόκαλο
  • 3/4 φλιτζάνι κορν φλάουρ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • 1/2 της κούπας αλεύρι
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 160 ml τεκίλα
  • 1/2 φλιτζάνι lime
  • 1/3 φλιτζάνι τεκίλα
  • 1/4 φλιτζάνι μέλι
  • 1/4 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 2 κουτ. Σούπας καυτή σάλτσα
  • Ψωμάκι για hamburger
  • Μαγιονέζα
  • Μαρούλι
  • Λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Σ’ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά το κορν φλάουρ, το 1/2 baking powder, το σκόρδο και το αλάτι. Κόβουμε το κοτόπουλο και το αλείφουμε με το συγκεκριμένο μείγμα και από τις δύο του πλευρές.
  2. Σ’ ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κορν φλάουερ, το υπόλοιπο baking powder, αλάτι, σκόνη σκόρδου, πιπέρι καγιέν και τεκίλα μέχρι να σχηματιστεί ένα μείγμα.
  3. Βουτάμε το κοτόπουλο στο μείγμα και από τις δύο πλευρές.
  4. Θερμαίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι στους 170 βαθμούς.
  5. Βάζουμε πολύ προσεκτικά το κοτόπουλο στο τηγάνι, αναποδογυρίζουμε όποτε χρειάζεται και τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.Τα αφαιρούμε και τα στραγγίζουμε σε μια χαρτοπετσέτα.
  6. Σ’ ένα άλλο τηγάνι αναμειγνύουμε 1/3 φιλτζάνακι τεκίλα, Lime, μέλι, καστανή ζάχαρη και την καυτερή σος. Αφήνουμε να βράσουν για λίγο.
  7. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από το κοτόπουλο και ολοκληρώνουμε το hamburger!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=75&v=66VX33ljp3w