Κολοκυθοκορφάδες ή κολοκυθοανθοί, όπως κι αν τους λες είναι το ίδιο απολαυστικοί! Με λεμονάτη γεύση και γέμιση με ρύζι και καρότο, αυτό το παραδοσιακό φαγητό είναι απ’ τα αγαπημένα μας.

Τα υλικά για τους κολοκυθοκορφάδες:

  • Κολοκυθοανθούς σε ποσότητα της επιλογής μας, εμείς χρησιμοποιήσαμε 30
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 3 κολοκυθάκια τριμμένα
  • Λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • Λίγο δυόσμο
  • Λίγο άνηθο
  • 1 φλιτζάνι ρύζι
  • 2,5 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • Αλατοπίπερο
  • 150 ml ελαιόλαδο

Πώς θα φτιάξεις τους κολοκυθοκορφάδες;

  1. Ξεκινάμε συγκεντρώνοντας όλα τα υλικά.
  2. Καθαρίζουμε καλά τους κολοκυθοανθούς.
  3. Σ’ ένα τηγάνι, βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, τα καρότα και τα κολοκυθάκια.
  4. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά.
  5. Αφού κλείσουμε τη φωτιά, προσθέτουμε άνηθο, δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.
  6. Βάζουμε τη γέμιση σ’ ένα μπολ και μ’ ένα κουτάλι γεμίζουμε τους κολοκυθοανθούς ως τη μέση τους και τους κλείνουμε με τον ανθό.
  7. Τους βάζουμε σ’ ένα βαθύ σκεύος και αν έχει περισσέψει γέμιση, την βάζουμε ανάμεσά τους.
  8. Προσθέτουμε τον ζωμό και το υπόλοιπο λάδι και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Από πάνω βάζουμε ένα πιάτο ανάποδα για να μην ανοίξουν.
  9. Αφήνουμε να βράσει το φαγητό για 20 λεπτά και στρύβουμε το λεμόνι!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες ακομα:

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο: Η συνταγή της ημέρας!