Το νόστιμο και θρεπτικό πλιγούρι κάποιοι δεν ξέρουν πώς να το μαγειρέψουν με αποτέλεσμα να αποφεύγουν να το εντάξουν στην διατροφή τους. Όμως, μ’ αυτή τη συνταγή για πλιγούρι με λαχανικά, δεν θα μπορείς να αντισταθείς.

Απλά υλικά, τα λαχανικά μας, νερό, ζωμό και το πλιγούρι είναι αρκετά για να πετύχεις εγγυημένη νοστιμιά!

Μπορείς και σου προτείνουμε να κάνεις όλο το φαγητό σ’ ένα σκεύος, εμείς χρησιμοποιήσαμε γουόκ, ώστε να μην έχεις να πλένεις πολλά διαφορετικά, αλλά να πάρει νοστιμιά όλο το φαγητό απ’ το κάθε υλικό, αφού θα έχουν μαγειρευτεί όλα μαζί.

Τι θα χρειαστείς για τη συνταγή για πλιγούρι;

  • 2 φλιτζάνια Πλιγούρι
  • Κολοκυθάκια
  • Πιπεριές
  • Ντοματίνια
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 μανιτάρια
  • Αλατοπίπερο
  • Ζωμό λαχανικών
  • 6 φλιτζάνια νερό

Πώς θα φτιάξεις τη συνταγή:

  1. Ξεκινάμε σοτάροντας τα κρεμμύδια στο γουόκ και ψιλοκόβοντας τα υπόλοιπα λαχανικά.
  2. Βάζουμε μέσα στο γουόκ και τα υπόλοιπα λαχανικά.
  3. Αφήνουμε τα λαχανικά να μαλακώσουν και στη συνέχεια προσθέτουμε τον ζωμό με το νερό.
  4. Ρίχνουμε μέσα το πλιγούρι και αλατοπιπερώνουμε. Μπορούμε να προσθέσουμε κι άλλα μπαχαρικά της επιλογής μας.
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το γουόκ και το αφήνουμε να βράσει το πλιγούρι σε χαμηλή θερμοκρασία ενώ ανά διαστήματα ανακατεύουμε.

Δες ακόμα:

Καλαμάρι γεμιστό με σπανάκι και πλιγούρι από τον Βαγγέλη Δρίσκα