Πώς να φτιάξεις τη σως Café De Paris που είδες στο MasterChef

LIKE US ON FACEBOOK

Παρακολουθώντας το επεισόδιο του MasterChef, θα είδες μια γαλλική απολαυστική συνταγή που θα τη ζήλεψες! Ε, λοιπόν, εμείς ψάξαμε και βρήκαμε τη συνταγή για Café De Paris σως που είδες και σου έτρεξαν τα σάλια και τώρα που έχεις χρόνο, σου προτείνουμε να δοκιμάσεις να τη φτιάξεις!

Η σάλτσα Café de Paris είναι μια πολύπλοκη σάλτσα με βάση το βούτυρο που σερβίρεται με βοδινό κρέας. Όταν το σερβίρεται με το κομμάτι ενός entrecôte δηλαδή μιας μπριζόλας, το πιάτο που προκύπτει είναι γνωστό ως “entrecôte Café de Paris”.

Tι θα χρειαστείς για τη συνταγή για Café De Paris σως;

  • 2/3 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα
  • 20 γρ. μαϊντανός
  • Λίγο ξύσμα λεμονιού
  • 1 αντζούγια
  • Αλατοπίπερο

Πώς θα φτιάξεις τη σάλτσα;

  1. Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά για τη σάλτσα, εκτός απ’ το αλάτι και το πιπέρι.
  2. Χτυπάμε καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο μείγμα.
  3. Προσθέτουμε στο τέλος αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τη γεύση μας.
  4. Σερβίρουμε με το κρέας που έχουμε ψήσει.

Η συγκεκριμένη σάλτσα ταιριάζει τέλεια μοσχαρίσιες μπριζόλες, τις οποίες έχουμε ψήσει σε δυνατή φωτιά με λάδι και βούτυρο για περίπου 10 λεπτά σε κάθε πλευρά.

Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές της συγκεκριμένης σάλτσας, άλλοι βάζουν κέτσαπ ενώ κάποιοι άλλοι προσθέτουν σάλτσα Worcestershire, ενώ υπάρχει και εκδοχή με φύλλα βασιλικού!

Δες ακόμα:

Φτιάξε σπιτικές τορτίγιες! Σου έχουμε τη συνταγή

Photo: exquisite-taste-magazine.com




Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved