Ένα από τα κυριότερα γεύματα της μέρας και ίσως και το πιο σημαντικό είναι το πρωινό. Τι καλύτερο λοιπόν από μία συνταγή για brunch που θα γεμίσει γεύσεις τον ουρανίσκο σου και θα σου φτιάξει τη μέρα; Τα αυγά Benedict είναι ένα πρωινό που θα σε γεμίσει ενέργεια έχοντας ως βασικό συστατικό του την πρωτεΐνη που βρίσκεται φυσικά στα αυγά! Οι τρόποι να τα συνοδεύσεις ποικίλλουν και σου παρέχουν ευχάριστες εκπλήξεις όπως θα δεις παρακάτω.

Τι θα χρειαστείς για να φτιάξεις αυγά Benedict

  • 4 αυγά
  • 1 κ.σ. ξίδι λευκό
  • 4 φέτες καπνιστό Ζαμπόν

Για τα English Muffins

  • 20 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • 200 γρ. γάλα φρέσκο
  • ½ φακελάκι μαγιά ξερή
  • 1 αυγό
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • λίγο αλάτι
  • ½ κ.σ. baking powder

Για τη σος Hollandaise

  • 300 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1 κ.σ. λευκό ξίδι
  • 1 κ.γ. χυμό λεμόνι
  • 1. κ.γ. σκόνη μουστάρδας
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Πως θα φτιάξεις τα αυγά Benedict

Αρχικά φτιάχνουμε τα English Muffins

Σε ένα κατσαρολάκι και χαμηλή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη. Έπειτα προσθέτουμε το γάλα σε χλιαρή θερμοκρασία και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό και τη μαγιά. Ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη και αφαιρούμε απ’ τη φωτιά. Αφήνουμε 2-3 λεπτά στην άκρη. Παίρνουμε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι. Τότε προσθέτουμε το μείγμα που έχουμε ετοιμάσει από πριν και ανακατεύουμε καλά για 1-2 λεπτά. Έπειτα αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα σκεπασμένο με μια πετσέτα.

Ύστερα φτιάχνουμε την σάλτσα Hollandaise

Βάζουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και το αφήνουμε να λιώσει. Χτυπάμε τους κρόκους και το ξίδι σε ένα μπολ, πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που βράζει μέχρι να πήξουν λίγο. Μόλις το βούτυρο αρχίζει να κοχλάζει, το ρίχνουμε σταδιακά στους κρόκους, χτυπώντας συνεχώς με το σύρμα ή με ένα πιρούνι. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, λεμόνι και τη σκόνη μουστάρδας και είναι έτοιμη!

Στη συνέχεια…

Ανακατεύουμε το baking powder με 1 κ.σ. νερό και το ρίχνουμε στη ζύμη. Βουτυρώνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια ψωτιά, βάζουμε σε δόσεις τη ζύμη και ψήνουμε 3-4 λεπτά από κάθε μεριά.

Μπορείς να συνδυάσεις με σολωμό ή ακόμα και όσπρια όπως τα φασόλια!

Δες ακόμα:

Αυγά Benedict με σολωμό

Photo:John Baker/ Unsplash