Σήμερα φτιάχνουμε πλούσιο ριζότο με μανιτάρια chanterelle και τριμμένο τυρί! Ένα απολαυστικό πιάτο για όσους αγαπάνε το ρύζι αλλά και τα μανιτάρια.
Ένα ριζότο χωρίς μανιτάρια και τριμμένο τυρί απλά δεν είναι ριζότο! Είναι ο ιδανικός συνδυασμός για ένα πλούσιο πιάτο. Τα μανιτάρια chanterelle είναι αυτά που επιλέγουμε για τη συγκεκριμένη συνταγή, ενώ για τυρί προτιμήσαμε το cheddar και την παρμεζάνα.
Για να ετοιμάσεις αυτό το πιάτο θα χρειαστείς μόλις 10 λεπτά, ενώ ο συνολικός χρόνος μαγειρέματος δεν ξεπερνάει τα 30 λεπτά. Εμπρός στην κουζίνα για να ετοιμάσεις το πιο απολαυστικό ριζότο που έχεις δοκιμάσει!
Τι θα χρειαστείς για το ριζότο;
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 1/4 κρεμμύδι, σε κύβους
- 1 σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο
- 1 φλιτζάνι ρύζι για ριζότο
- 1/4 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
- 4 κούπες ζωμό κρέατος
- 2 φλιτζάνια μανιτάρια chanterelle
- 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί cheddar
Για το γαρνίρισμα:
- τριμμένο τυρί παρμεζάνα
- φρέσκος βασιλικός
- μαύρο πιπέρι
- αλάτι
Πώς θα φτιάξεις το ριζότο με μανιτάρια;
Συνταγή:
- Με μια καθαρή πετσέτα, καθαρίζουμε τα μανιτάρια. Στη συνέχεια τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Τα τοποθετούμε στην άκρη.
- Ζεσταίνουμε το ζωμό σε μια κατσαρόλα.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μία κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μεσαία προς υψηλή θερμοκρασία.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε μέχρι να γίνουν διαφανή.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για ένα λεπτό μέχρι να βγάλει το άρωμα του και όχι να γίνει καφέ.
- Προσθέτουμε το ρύζι για ριζότο και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό.
- Προσθέτουμε το λευκό κρασί. Ανακατεύουμε συνέχεια το ριζότο μέχρι να απορροφηθεί όλο το κρασί από το ρύζι.
- Προσθέτουμε μια κουταλιά από το ζωμό κρέατος και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί. Συνεχίζουμε να προσθέτουμε το ζωμό και να ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί όλος ο ζωμός και το ρύζι να είναι μαλακό και τρυφερό.
- Σε ξεχωριστό τηγάνι, τηγανίζουμε τα μανιτάρια με λίγο βούτυρο σε χαμηλή φωτιά για ένα ή δύο λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Εναλλακτικά, μπορείς να προσθέσεις τα μανιτάρια κατευθείαν στο ριζότο. Προσθέτουμε το ήμισυ του ζωμού που έχει απομείνει.
- Προσθέτουμε το τυρί cheddar στο ριζότο και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε το πιάτο ζεστό και προσθέτουμε τις γαρνιτούρες που έχουμε προτείνει.