Υλικά:

  • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
  • 1 κιλό μανιτάρια porcini και portobelo
  • Λίγο bacon
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 1/2 κουτ. σούπας μασκαρπόνε
  • Λίγη κρέμα γάλακτος
  • Λευκό κρασί
  • Αλάτι-πιπέρι

 

 

 

 

Εκτέλεση:

Σοτάρουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια με το bacon και τα σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί. Εκτός φωτιάς προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, το μασκαρπόνε με την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι.

Στρώνουμε 4 φύλλα στη βάση του ταψιού σε σχήμα σταυρού ραντίζοντας κάθε φύλλο με λάδι και ένα πέμπτο στη μέση.

Περιχύνουμε τη γέμιση και τη σκεπάζουμε με τα ακριανά φύλλα της βάσης, προσθέτοντας και τα υπόλοιπα φύλλα του πακέτου απο πάνω. Τη χαράζουμε και τη βάζουμε στο φούρνο για 30-40′ στους 150 βαθμούς.