Υλικά:

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • Λάδι σε σπρέι
  • 1 πακέτο μανιτάρια Πουτσίνι
  • 1 πακέτο μανιτάρια Πόρτο μπέλο
  • 1 πακέτο μανιτάρια τρομπέτες
  • 2 φλυτζάνια παρεζάνα τριμμένη
  • 2 φλυτζάνια τυρί κρέμα
  • 2 φλυτζάνια κρέμα γάλακτος
  • 2 αυγά
  • 200γρ μπέικον
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

 

Εκτέλεση:

Το χαρίζουμε και το ψήσουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά
Ψιλό κόβουμε όλα τα μανιτάρια και το κρεμμύδι και τα στο άρουμε σε 5 κς ελαιόλαδο. Μόλις πάρουν χρώμα, προσθέτουμε το μπ´εικον. Κατεβάσουμε απο το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε να κρυώσει για δέκα λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά να ομοιογενοποιηθούν.
Βάζουμε σε ταψί το φύλλο κρούστας σκάζοντας με λάδι ανάμεσα σε κάθε φύλλο. Στρώσουμε 6 φύλλα κάτω προσθέτουμε το μείγμα και βάζουμε με τον ίδιο τρόπο τα 6 φύλλα από πάνω.

 

 

Tip:

Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει και κόβουμε στη συνέχεια για να βγαίνει όμορφα το κομμάτι.
Όταν στο άρουμε το μπέικον με το κρεμμύδι και τα Μανιταρια, για περισσότερη γεύση τα σβήνουμε με ένα ποτήρι λευκό κρασί.
Ρίχνουμε αν θέλουμε τυριά και κρέμα γάλακτος χαμηλά σε λιπαρά.

 

 

Την συνταγή μας έδωσε ο βραβευμένος chef Μάριος Γλύκας! Γεύσεις από την κουζίνα του μπορείτε να απολαύσετε στο τσιπουράδικο Σεμέλη στον Κορυδαλλό.