Υλικά
- 500 γραμμάρια ζαμπόν σε φέτες
- 200 γραμμάρια τυρί emmental, κομμένο σε φέτες
- 250 γραμμάρια τυρί mozzarella, σε φέτες
- 500 γραμμάρια ζύμη πίτσας
- σάλτσα pesto
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στου 180 βαθμούς. Διαχωρίζουμε τη ζύμη της πίτσας στη μέση. Απλώνουμε λίγο τη ζύμη και τη βάζουμε σε μια λαδόκολλα.
- Απλώνουμε το pesto γύρω γύρω, αφήνοντας περίπου 2 εκατοστά κενό στις άκρες. Βάζουμε και λίγο pesto στο κέντρο.
- Πάνω απ’ το pesto, βάζουμε τη mozzarella, από πάνω το ζαμπόν και από πάνω το τυρί emmental.
- Επαναλαμβάνουμε με τα κομμάτια που μας έχουν μείνει και τελειώνουμε από πάνω με mozzarella. Βάζουμε emmental, ζαμπόν και mozzarella και στο κέντρο.
- Αφού έχουμε βάλει το ζαμπόν και τα τυριά από πάνω “κλείνουμε” με το υπόλοιπο μισό της ζύμης. “Σφραγίζουμε” τις άκρες και κόβουμε τη ζύμη που περισσεύει.
- Τοποθετούμε στο κέντρο ένα μικρό μπολ, ώστε να το ξεχωρίσουμε απ’ το υπόλοιπο και με ένα μαχαίρι κόβουμε τη ζύμη σε όσα κομμάτια θέλουμε.
- Περιστρέφουμε κάθε κομμάτι αλλά τα κρατάμε όλα μαζί κοντά στο κέντρο.
- Αφαιρούμε απαλά το μικρό μπολ και βάζουμε ακόμα λίγο pesto στο κέντρο.
Ψήνουμε στο φούρνο για 25 λεπτά.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=39&v=vPOfoeknras