Υλικά:

  • 500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 500γρ αλεύρι ολικής άλεσης
  • 2 αυγά
  • Μία κόκκινη πιπεριά
  • Μία πράσινη πιπεριά
  • Μία κίτρινη πιπεριά
  • 10γρ ξηρή μαγιά
  • 2 ποτήρια νερό (περίπου)
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη

Εκτέλεση:

Χτυπάμε καλά τα αυγά μέχρι να αφρίσουν.

Ανακατεύουμε τα δύο είδη αλευριού που θα χρησιμοποιήσουμε για το κέικ και προσθέτουμε σε αυτά τη μαγιά, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη.

Ρίχνουμε τα αλεύρια μας στο μίξερ μαζί με τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα προσθέτοντας λίγο λίγο το νερό και το ελαιόλαδο.

Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές μας και τις ρίχνουμε και αυτές στο μίξερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.

Βάζουμε ελαιόλαδο στο ταψί μας και στη συνέχεια αναποδογυρίζουμε εκεί το μείγμα μας.

Ψήνουμε για μία ώρα το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.