Υλικά:

Για τα ψητά ντοματίνια

  • 400 γρ. ντοματίνια
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. σκόρδο
  • αλάτι

Για τη γέμιση

  • 500 γρ αλμυρή ζύμη τάρτας εμπορίου
  • 200 γρ. ντοματίνια ψητά
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. γάλα
  • 2 κρόκους αυγών
  • 150 γρ. τυρί λευκό
  • 90 γρ. τυρί λευκό
  • Ελαιόλαδο
  • βασιλικό
  • Αλάτι

Εκτέλεση:

Για τα ψητά ντοματίνια

Σ ένα μπολ βάζουμε τα ντοματίνια που έχουμε κόψει στη μέση και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη.
Αλατίζουμε και στρώνουμε τα ντοματίνια σε ένα ταψί με λαδόκολλα αφήνοντας 3 εκ. απόσταση μεταξύ τους. Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο πάνω από τα ντοματίνια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 120οC μέχρι να χάσουν τα υγρά τους, περίπου 1 με 1:30 ώρα.

Για τη γέμιση και το τελείωμα της τάρτας

Χτυπάμε τους κρόκους, την κρέμα γάλακτος, το γάλα και το θρυμματισμένο λευκό τυρί στο μπλέντερ, μέχρι να γίνουν μια ομογενοποιημένη και απαλή κρέμα.

Στρώνουμε το φύλλο της τάρτας και απλώνουμε την κρέμα τυριού και προσθέτουμε τα κομμάτια του λευκού τυριού και τα ψητά ντοματίνια.

Ψήνουμε τη τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C μέχρι να σφίξει η κρέμα, 10 λεπτά περίπου.

Λίγα λεπτά πριν βγάλουμε τη τάρτα από το φούρνο βάζουμε από πάνω ντοματίνια που έχουμε κόψει στη μέση.

Αφού βγει η τάρτα από το φούρνο γαρνίρουμε με τα φύλλα του βασιλικού και το ελαιόλαδο.