Υλικά:

Για τη ζύμη

  • 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 125γρ. βούτυρο
  • 1 αυγό
  • 1 κγ αλάτι
  • 3 κσ νερό

Για την γέμιση:

  • ½ ματσάκι σπαράγγια
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι
  • 300γρ. μυζήθρα ανάλατη
  • 200γρ. κατίκι Δομοκού
  • 100γρ. φέτα
  • 1 αυγό
  • 1 κγ βασιλικό ξερό
  • Πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι με το αλάτι, το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και τα υπόλοιπα υλικά για τη ζύμη. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη. Φτιάχνουμε με τη ζύμη μια μπάλα και τη βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Στη συνέχεια ανοίγουμε με το πλάστη το φύλλο της ζύμης, το απλώνουμε στη βάση για τάρτες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC.

Παράλληλα καθαρίζουμε τα σπαράγγια και τα βάζουμε σε βραστό νερό για 3 λεπτά.

Σ ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά και τα λιώνουμε με πιρούνι. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα σπαράγγια και ανακατεύουμε. Απλώνουμε πάνω στην τάρτα μας τα τυριά και από πάνω πιέζουμε τα σπαράγγια. Ψήνουμε στους 180οC για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από πάνω.