Υλικά:

Για τη ζύμη:

  • 2 φλιτζ. αλεύρι
  • 3/4 του φλιτζανιού νερό
  • 1 1/2 κσ ελαιόλαδο
  • 1 κγ μαγιά
  • 1 κγ αλάτι

Υλικά για την πίτσα:

  • 3 μελιτζάνες
  • 1 φλιτζ. χυμό ντομάτας
  • 2 κουτιά μοτσαρέλα
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κσ Ελαιόλαδο
  • Ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, τη μαγιά, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για 10 λεπτά.

Στο μίξερ, βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το μείγμα με τη μαγιά, το λάδι και τα ανακατεύουμε, μέχρι να ενωθούν.

Βγάζουμε τη ζύμη από το μίξερ σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνουμε για 5 λεπτά με τα χέρια. Στη συνέχεια τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ αλειμμένο με λάδι, σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και την αφήνουμε για 50 λεπτά.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το χυμό ντομάτας ,τη ρίγανη, και το λάδι και τα βράζουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, κόβουμε σε φέτες σχετικά χοντρές την μελιτζάνα και την μοτσαρέλα.

Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη, σε αλευρωμένη επιφάνεια. Τη βάζουμε σε ένα ταψί αλειμμένο με λάδι και απλώνουμε από πάνω τη σάλτσα ντομάτας, μια στρώση σκόρδο να πάει σε όλη την επιφάνεια , την μελιτζάνα και τέλος την μοτσαρέλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.