Υλικά

Για τη ζύμη:

  • 1 κούπα γάλα χλιαρό
  • 1 φακελάκι ξερή
  • 1/2 κούπας καλαμποκέλαιο
  • 1 αυγό
  • 1 κσ ζάχαρη
  • 1 κσ αλάτι
  • 3-4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κούπα μαργαρίνη

Για τη γέμιση:

  • 5 – 6 κσ τυρί κρέμα
  • 10 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
  • 1 κσ άνηθο

Εκτέλεση:

Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη και το ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Το καλύπτουμε με μία ζελατίνα και το αφήνουμε να φουσκώσει για 2 ώρες.

Ψιλοκόβουμε τις φέτες της καπνιστής γαλοπούλας και ανακατεύουμε σ ένα μπολ με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης.

Ζυμώνουμε τη ζύμη ξανά για μερικά λεπτά και φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια. Με το πλάστη ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε τετράγωνο σχήμα με πάχος 3χιλιοστά.

Σε κάθε τετράγωνο βάζουμε μία κουταλιά από τη γέμιση και τα τυλίγουμε διαγώνια πιάνοντας τη μία γωνία (για να γίνουν στο σχήμα του κρουασάν).

Τα ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Tip!

Αν αφήσεις τη ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 2 ώρες θα διπλασιαστεί ο όγκος της!