Υλικά:

  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
  • 2 φλιτζ. ζωμό κότας (ή νερό)
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 μεγάλο πράσο
  • 2 καρότα
  • 2 κλωνάρια σέλερι
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 ½ φλιτζ. γάλα χλιαρό
  • 2 φύλλα
  • 2 φύλλα Σφολιάτας
  • 1 κρόκο αυγού

Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ζωμό κότας και βράζουμε το φιλέτο για 15΄. Αφήνουμε 10΄ τα φιλέτα να μείνουν στο ζωμό και κρατάμε στην άκρη ½ φλιτζ. ζωμού.

Ψιλοκόβουμε τα φιλέτα και τα αφήνουμε να κρυώσουν

Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το καρότο, το πράσο και το σέλερι που έχουμε ψιλοκόψει. Τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά το πράσο και το σέλερι για περίπου 8΄.

Πασπαλίζουμε το μοσχοκάρυδο και το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το γάλα και το ζωμό. Ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση και να πυκνώσει. Αλατοπιπερώνουμε. Αφού δέσει η κρέμα, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο. Αφήνουμε για λίγο τη γέμιση να σταθεί.

Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος. Απλώνουμε το ένα φύλλο ζύμης. Το τρυπάμε πολύ καλά με πιρούνι παντού. Το ψήνουμε για 10΄-15΄ στους 180οC στον αέρα, να ροδίσει ελαφρά. Αφού το βγάλουμε μισοψημένο, το αλείφουμε με τον κρόκο. Αδειάζουμε μέσα τη γέμιση.

Καλύπτουμε με το άλλο φύλλο κλείνοντας καλά τις άκρες και αλείφουμε το φύλλο με το υπόλοιπο αυγό. Κάνουμε 2-3 χαρακιές στην επιφάνεια του φύλλου.

Ψήνουμε για περίπου 25΄ μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.