Υλικά

  • 2 μελιτζάνες
  • Λάδι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • ¼ φλιτζάνι κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι κινόα
  • 1 φλιτζάνι ζωμός λαχανικών
  • 1 φλιτζάνι mozzarella
  • 1 φλιτζάνι κόκκινη σάλτσα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.
  2. Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση κατά μήκος και αφαιρούμε το εσωτερικό τους.
  3. Τις τοποθετούμε σ’ ένα ταψί, βάζουμε λάδι, αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε για 10 λεπτά.
  4. Σ’ ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με μια κουταλιά λάδι, ρίχνουμε το εσωτερικό απ’ τις μελιτζάνες και ανακατεύουμε.
  5. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κινόα, το σκόρδο, το ζωμό λαχανικών, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά.
  6. Έπειτα, αφαιρούμε απ’ τη φωτιά και ρίχνουμε το γέμισμά μας στις μελιτζάνες. Από πάνω βάζουμε τη mozzarella, την κόκκινη σάλτσα και μετά πάλι mozzarella.
  7. Ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά.