Υλικά

  • 453 γραμμάρια πατάτες  (2 με 3 πατάτες)
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλάκια αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας παρμεζάνα
  • 5 αυγά
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
  • 1/4 φλιτζάνι φρέσκο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 1/2 φλιτζάνι μπέικον, μαγειρεμένο και κομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι τεμαχισμένο τυρί cheddar
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά και λεπτά κομμάτια.
  3. Τις τοποθετούμε σ’ένα μπολ, βάζουμε λάδι, αλάτι, πιπέρι και παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
  4. Τοποθετούμε συμμετρικά τις πατάτες μας, τη μια πάνω την άλλη και ψήνουμε για 15 λεπτά.
  5. Σ’ένα άλλο μπολ βάζουμε τα 5 αυγά, το γάλα, τη ντομάτα, το κρεμμύδι,το μπέικον, τη cheddar, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο σε σκόνη και ανακατεύουμε λίγη ώρα πάρα πολύ καλά.
  6. Έπειτα ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στις πατάτες και ψήνουμε για 30 λεπτά.

(Στη συνταγή μπορείς να προσθέσεις κι άλλα υλικά)

Photo: perchancetocook.com