Περίσσεψε πολύ αρνί από το χθεσινό τραπέζι και δεν ξέρεις τι να το κάνεις; Φυσικά και μην το πετάξεις γιατί μπορείς να φτιάξεις μία νόστιμα πίτα με αρνί. 

Είναι ο καλύτερος και πιο νόστιμος τρόπος για να αξιοποιήσεις το κρέας που περίσσεψε χθες. Φυσικά αν δεν είναι αρνί μπορεί να είναι κατσίκι ή κάποιο άλλο κρέας. Δεν έχει σημασία, η διαδικασία είναι η ίδια και η πίτα στο τέλος θα βγει το ίδιο νόστιμη! Η συνταγή για την πίτα με αρνί δεν είναι και τόσο δύσκολη, ούτε θα σου πάρει πολλή ώρα η διαδικασία.

Τι θα χρειαστείς για την πίτα με αρνί;

  • Φύλλα κρούστας ή σπιτικό φύλλο
  • 1 μπολ αρνί ψητό που έχει περισσέψει
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 200 γραμμάρια τυρί τριμμένο
  • Μισό ματσάκι μαϊντανό
  • 2 πράσα
  • Λίγο λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Πώς θα την φτιάξεις;

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Κόβουμε σε φέτες το κρεμμύδι, τα πράσα και τα σοτάρουμε σ’ ένα τηγάνι με λίγο λάδι για 5 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε στο τηγάνι το αρνί σε κομματάκια, το αλάτι, το πιπέρι και τα σοτάρουμε για πολύ λίγα λεπτά. Ρίχνουμε στο τέλος και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
  4. Σ’ ένα ταψί λαδώνουμε τον πάτο και στη συνέχεια στρώνουμε τρία φύλλα κρούστα ή αν το φύλλο είναι σπιτικό ένα και τα πασπαλίζουμε με λάδι.
  5. Βάζουμε τη γέμιση, ρίχνουμε το τυρί και ανακατεύουμε.
  6. Σκεπάζουμε με άλλα τρία φύλλα κρούστας ή με ένα σπιτικό φύλλο.
  7. Τυλίγουμε τις γωνίες προς τα μέσα και λαδώνουμε το πάνω μέρος του τελευταίου φύλλου και ρίχνουμε στο τέλος λίγες σταγόνες νερό για να γίνει πιο τραγανό το φύλλο.
  8. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια.
  9. Την ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 45 λεπτά.
  10. Την  βγάζουμε από το φούρνο στο τέλος και την αφήνουμε να κρυώσει πριν σερβίρουμε!

Tip: Αν έχει περισσότερα φύλλα κρούστας ή σπιτικά, μπορείς να ρίξεις τη μισή γέμιση, να βάλεις πάλι μερικά φύλλα και στη συνέχεια την υπόλοιπη γέμιση και στο τέλος όπως είπαμε τρία ακόμα φύλλα κρούστας ή ένα σπιτικό!

Διάβασε ακόμα:

Τα αρνίσια παϊδάκια με πορτοκάλι και μπαχαρικά θα σε ξετρελάνουν

Photo: Pexels