Πεντανόστιμες μελιτζάνες στον φούρνο με τυρί και σάλτσα!

LIKE US ON FACEBOOK

Πεντανόστιμες μελιτζάνες στον φούρνο με τυρί και σάλτσα που θα λατρέψεις εάν αυτή τη στιγμή βρίσκεσαι στην εξοχή με την οικογένεια σου.

Τις μελιτζάνες τις λατρεύουμε στον μουσακά, τις λατρεύουμε το καλοκαιράκι με λίγη φετούλα και ντομάτα στον φούρνο, αλλά τις αγαπάμε ακόμη πιο πολύ σε αυτή τη λαχταριστή συνταγή που θα πείσει ακόμη και όσους δεν προτιμούν το συγκεκριμένο λαχανικό, να το δοκιμάσουν!

Τι θα χρειαστείς για τις μελιτζάνες στον φούρνο;

  • 2 μεγάλες μελιτζάνες
  • ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 50 γρ. τυρί ricotta
  • 1/4 φλιτζάνι + 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
  • 1/4 φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 2 φλιτζάνια mozzarella
  • 4 φλιτζάνια σπιτική σάλτσα ντομάτας ή μαρινάρα

Πώς θα φτιάξεις τις μελιτζάνες στον φούρνο;

Συνταγή:

  1. Ξεκινάμε να φτιάχνουμε μια απλή σπιτική σάλτσα με ντομάτες.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Αλείφουμε το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε με λάδι και το αφήνουμε στην άκρη.
  3. Όσο μαγειρεύουμε τη σάλτσα, κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος και στη συνέχεια τις τοποθετούμε στο ταψί, ρίχνουμε από πάνω λίγο αλάτι και τις ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 20 λεπτά.
  4. Σε ένα μικρό μπολ, συνδυάζουμε μαζί το τυρί ricotta, το αυγό, τον μαϊντανό και το 1/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνας.
  5. Όταν οι μελιτζάνες είναι έτοιμες, βάζουμε σε ένα ταψί 1/2 φλιτζάνι σάλτσας στο κάτω μέρος και στη συνέχεια τοποθετούμε από πάνω το 1/3 της μελιτζάνας. Ρίχνουμε στην κορυφή το 1/3 του μείγματος με τα τυριά, 1 φλιτζάνι τυρί mozzarella και 1 φλιτζάνι της σάλτσας.
  6. Προσθέτουμε άλλη μια στρώση με μελιτζάνες και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα τυριά, μέχρι το ταψί να γεμίσει μέχρι πάνω.
  7. Στην κορυφή, βάζουμε 1 1/2 φλιτζάνι σάλτσα, mozzarella και τις υπόλοιπες 2 κουταλιές του τριμμένου τυριού.
  8. Ψήνουμε τις μελιτζάνες στους 180 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά ή μέχρι να λιώσουν όλα τα τυριά.
Screenshot: YouTube/skinnytaste.com

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved