Πεντανόστιμα σπαράγγια με λιαστές ντομάτες και κουκουνάρι!

LIKE US ON FACEBOOK

Όσοι αυτό το τριήμερο κατάφεραν να φύγουν απ’ την Αθήνα κι αυτή τη στιγμή βρίσκονται στα χωριά τους ή σε κάποια εξοχή, θα λατρέψουν τη συνταγή που ετοιμάσαμε γι’ αυτούς σήμερα.

Πρόκειται για μια συνταγή ιδιαίτερα εύκολη και γρήγορη, με τόσο λίγα υλικά που δεν γίνεται να μην τη φτιάξεις. Πρόκειται για τη συνταγή για τα πεντανόστιμα σπαράγγια με λιαστές ντομάτες και κουκουνάρι!

Η συνταγή διαθέτει ακόμη τριμμένο τυρί, αλλά όσοι νηστεύουν ή είναι vegan, μπορούν απλά να μην το προσθέσουν, γιατί τα σπαράγγια και χωρίς αυτό είναι απλά απολαυστικά.

Τι θα χρειαστείς για τα σπαράγγια με λιαστές ντομάτες;

  • 1 ½ κιλό φρέσκα σπαράγγια
  • 3 κουταλιές κουκουνάρι
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • ¾ φλιτζάνι λιαστές ντομάτες
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • ¼ φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • ξύσμα από 1 λεμόνι

Πώς θα φτιάξεις τα σπαράγγια με λιαστές ντομάτες;

Συνταγή:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Τοποθετούμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί.
  2. Τοποθετούμε τα σπαράγγια, το κουκουνάρι, το σκόρδο και τις λιαστές ντομάτες στο ταψί.
  3. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε μαζί τις 2 κουταλιές λάδι, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι και την 1 κουταλιά χυμό λεμονιού. Ρίχνουμε το μείγμα λαδιού πάνω απ’ τα σπαράγγια.
  4. Ψήνουμε για 15 με 17 λεπτά ή έως ότου τα σπαράγγια ψηθούν και μείνουν το ίδιο τρυφερά.
  5. Όταν τα σπαράγγια είναι έτοιμα, τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια και ρίχνουμε από πάνω λίγο ακόμη από το μείγμα λαδιού, το ξύσμα λεμονιού και το τριμμένο τυρί.

Διαβάστε ακόμη:

Εύκολη και απολαυστική συνταγή για μανιτάρια με σκόρδο!

Photo: thecookierookie.com
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved