Πεντανόστιμα gnocchi με σάλτσα ντομάτας και φρέσκα μυρωδικά!

LIKE US ON FACEBOOK

Υλικά:

  • ¼ φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • Μαϊντανό
  • Φρέσκια ρίγανη
  • Φρέσκο δεντρολίβανο
  • Φρέσκο βασιλικό
  • ½ κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 3 σκελίδες σκόρδο, συμπιεσμένα
  • Σάλτσα ντομάτας
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Νιφάδες από κόκκινη πιπεριά
  • ¼ κούπα κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
  • 1 πακέτο gnocchi
  • 8 κομμάτια μοτσαρέλας κομμένη στη μέση
  • ½ φλιτζάνι φρεσκοτριμμένο τυρί παρμεζάνα

Εκτέλεση:

  1. Προσθέστε ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα με μέτρια φωτιά.
  2. Προσθέστε το μαϊντανό, την ρίγανη, το δεντρολίβανο και το βασιλικό και μαγειρέψτε για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
  3. Αφαιρέστε τα μυρωδικά και στη συνέχεια προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι, χαμηλώνοντας τη θερμότητα, αν χρειαστεί, ώστε τα κρεμμύδια να μαγειρεύονται σιγά. Μαγειρέψτε για περίπου 5-7 λεπτά και στη συνέχεια προσθέστε τη κονσέρβα με τις ντομάτες.
  4. Προσθέστε το αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και νιφάδες κόκκινης πιπεριάς και σιγοβράζετε για 30-40 λεπτά ή έως ότου η σάλτσα μειωθεί και γίνει πιο σφιχτή. Προσθέστε τη κρέμα γάλακτος, ανακατέψτε και αφαιρέστε τη από τη φωτιά.
  5. Εν τω μεταξύ, φέρτε μια κατσαρόλα με νερό που βράσει και προσθέστε τα gnocchi. Προσθέστε αλάτι και μαγειρέψτε μέχρι να φουσκώσουν.
  6. Αδειάστε τη κατσαρόλα και στη συνέχεια τοποθετήστε τα gnocchi στη μαγειρεμένη σάλτσα. Στρώστε τα σε σε ένα ταψί.
  7. Στην κορυφή τοποθετούμε τα κομμάτια μοτσαρέλας και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με τυρί παρμεζάνας και ελαιόλαδο.
  8. Ψήστε τα για 5-8 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί. Γαρνίρετε με επιπλέον φύλλα βασιλικού και σερβίρετε αμέσως.
Photo: foodiecrush.com
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved