Ζούμε για τα ζυμαρικά. Τα ζυμαρικά είναι η ζωή μας! Τα λατρεύουμε και δεν μπορούμε να κρύψουμε την αδυναμία μας!
Μα σκέψου το: Ποιο άλλο φαγητό μπορείς να συνδυάσεις με ό,τι σάλτσα θέλεις και να νιώθεις ότι τρως κάθε μέρα άλλο φαγητό επειδή απλά αλλάζεις τη σάλτσα; Κανένα… Όταν σ΄αυτό την υπέροχη τροφή, λοιπόν, που λέγεται ζυμαρικά, προσθέτεις και το παντζάρι, ο συνδυασμός προκαλεί εκρήξεις στον ουρανίσκο. Πένες με σάλτσα παντζαριού για σήμερα το βράδυ! Προσοχή: Είναι εθιστικά!
Τι θα χρειαστείς για τις πένες με σάλτσα παντζαριού;
- 3 παντζάρια μεσαίου μεγέθους βρασμένα και κομμένα σε κυβάκια
- 1 κόκκινη πιπεριά μεσαίου μεγέθους
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- Θυμάρι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
- 1/4 φλιτζάνι γάλα ή κρέμα γάλακτος
- 1 κ.γλ. ζάχαρη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Φυλλαράκια μέντας για το γαρνίρισμα
- 1 κ.σ. λευκό κρασί
- 1 πακέτο πένες
Πώς θα φτιάξεις τις πένες με σάλτσα παντζαριού;
- Βράζουμε τις πένες.
- Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας ακολουθώντας τα επόμενα βήματα.
- Σοτάρουμε σ’ ένα κατσαρολάκι το σκόρδο με λίγο λάδι.
- Προσθέτουμε το κρασί.
- Λιώνουμε την πιπεριά στο multi και την προσθέτουμε στο κατσαρολάκι.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα παντζάρια.
- Αφήνουμε να βράσει η σάλτσα μας για 15 λεπτά και προσθέτουμε και το θυμάρι, τη ζάχαρη, το αλατοπιπέρο και το βαλσάμικο ξύδι.
- Μόλις η σάλτσα δέσει, ρίχνουμε μέσα και την κρέμα γάλακτος ή το γάλα, ανακατεύουμε καλά και αφαιρούμε απ’ τη φωτιά.
- Σερβίρουμε τις πένες με τη σάλτσα και ρίχνουμε από πάνω τριμμένη παρμεζάνα.