Ζούμε για τα ζυμαρικά. Τα ζυμαρικά είναι η ζωή μας! Τα λατρεύουμε και δεν μπορούμε να κρύψουμε την αδυναμία μας!

Μα σκέψου το: Ποιο άλλο φαγητό μπορείς να συνδυάσεις με ό,τι σάλτσα θέλεις και να νιώθεις ότι τρως κάθε μέρα άλλο φαγητό επειδή απλά αλλάζεις τη σάλτσα; Κανένα… Όταν σ΄αυτό την υπέροχη τροφή, λοιπόν, που λέγεται ζυμαρικά, προσθέτεις και το παντζάρι, ο συνδυασμός προκαλεί εκρήξεις στον ουρανίσκο. Πένες με σάλτσα παντζαριού για σήμερα το βράδυ! Προσοχή: Είναι εθιστικά!

Τι θα χρειαστείς για τις πένες με σάλτσα παντζαριού;

  • 3 παντζάρια μεσαίου μεγέθους βρασμένα και κομμένα σε κυβάκια
  • 1 κόκκινη πιπεριά μεσαίου μεγέθους
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Θυμάρι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/4 φλιτζάνι γάλα ή κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Φυλλαράκια μέντας για το γαρνίρισμα
  • 1 κ.σ. λευκό κρασί
  • 1 πακέτο πένες

Πώς θα φτιάξεις τις πένες με σάλτσα παντζαριού;

  1. Βράζουμε τις πένες.
  2. Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας ακολουθώντας τα επόμενα βήματα.
  3. Σοτάρουμε σ’ ένα κατσαρολάκι το σκόρδο με λίγο λάδι.
  4. Προσθέτουμε το κρασί.
  5. Λιώνουμε την πιπεριά στο multi και την προσθέτουμε στο κατσαρολάκι.
  6. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα παντζάρια.
  7. Αφήνουμε να βράσει η σάλτσα μας για 15 λεπτά και προσθέτουμε και το θυμάρι, τη ζάχαρη, το αλατοπιπέρο και το βαλσάμικο ξύδι.
  8. Μόλις η σάλτσα δέσει, ρίχνουμε μέσα και την κρέμα γάλακτος ή το γάλα, ανακατεύουμε καλά και αφαιρούμε απ’ τη φωτιά.
  9. Σερβίρουμε τις πένες με τη σάλτσα και ρίχνουμε από πάνω τριμμένη παρμεζάνα.

Διαβάστε ακόμα:

Πένες φούρνου με κοτόπουλο, ντοματίνια και μυρωδικά!

Photo: bevcooks.com