Ήρθε η μέρα την οποία περίμενες εδώ και καιρό: Η Κυριακή του Πάσχα και φυσικά αυτό που περίμενες είναι το πασχαλινό τραπέζι!

Τώρα που έχεις μπει για τα καλά μες την κουζίνα ή έχεις βγει στον κήπο και ψήνεις, σου έχουμε μια ακόμα συνταγή για ένα διαφορετικό κατσικάκι. Κατσικάκι με πορτοκάλι και κανέλα, το οποίο μπορείς να συνδυάσεις είτε με πατάτες είτε με τα λαχανικά της επιλογής σου!

Τι θα χρειαστείς για το κατσικάκι με πορτοκάλι;

  • Κατσικάκι αναλόγως το πόσα άτομα θα έχεις στο τραπέζι
  • 200 ml ζωμό βοδινού ή κοτόπουλου
  • 1 σκελίδα σκόρδο σε κομματάκια
  • Ένα κρεμμύδι
  • 1 μεγάλο καρότο
  • Κολοκυθάκια (ή όποιο λαχανικό θέλεις)
  • 2 γαρύφαλλα
  • 1/2 κ.γλ. κανέλα
  • 3-5 σπόρους κόλιανδρου
  • Αποξηραμένα ή φρέσκα πορτοκάλια
  • Ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο

Πώς θα φτιάξεις το κατσικάκι με πορτοκάλι;

  1. Πασπαλίζουμε το κατσικάκι με αλάτι, πιπέρι, σκόρδο, κανέλα και κόλιανδρο.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.
  3. Κόβουμε τα λαχανικά.
  4. Βάζουμε σ’ ένα ταψί με καπάκι ή γάστρα όλα τα υλικά, καλύπτοντας το κατσικάκι με το γαρύφαλλο και το πορτοκάλι σε φέτες και περιχύνουμε με τον ζωμό.
  5. Ψήνουμε για περίπου 2 ώρες με το καπάκι κι ακόμα 30 λεπτά χωρίς καπάκι για να δέσει η σάλτσα μας.
  6. Σερβίρουμε κι απολαμβάνουμε!

Δες κι αυτή τη συνταγή:

Το αρνάκι που περίσσεψε απ’το πασχαλινό τραπέζι το τρώμε με κάρυ!

 

Photo: ethicalfoods.com