Ο χαλβάς με σιμιγδάλι είναι απ’ τα αγαπημένα μας γλυκά! Είναι πανεύκολος, μπορείς να βάλεις μέσα ό,τι θέλεις και ταιριάζοντας, φτιάχνοντας τη δική σου παραλλαγή!

Η συνταγή που θα σου δείξουμε σήμερα είναι χαλβάς με σιμιγδάλι, αλλά έχουμε προσθέσει μέσα αμύγδαλα και σταφίδες, γιατί ταιριάζουν και δίνουν πιο έντονη γεύση!

Υλικά:

  • 2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 4 φλιτζάνια νερό
  • Κανέλα
  • Σταφίδες
  • Αμύγδαλα

Εκτέλεση:

  1. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το ανακατεύουμε.
  2. Όταν σκουρύνει το σιμιγδάλι το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε όσο αμύγδαλο και σταφίδα θέλουμε.
  3. Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και ρίχνουμε ένα ξυλαράκι κανέλας. Το αφήνουμε να βράσει ενώ το ανακατεύουμε συχνά.
  4. Όταν είναι έτοιμο το σιρόπι, βάζουμε ξανά την κατσαρόλα με το σιμιγδάλι στη φωτιά και όταν ζεσταθεί αρκετά, προσθέτουμε το σιρόπι.
  5. Όταν το μείγμα αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας, ο χαλβάς είναι έτοιμος. Τον βάζουμε σε μία φόρμα ή ατομικά φορμάκια και τον αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν τον σερβίρουμε.
  6. Σερβίρουμε ρίχνοντας λίγη κανέλα!

Δες κι αυτή τη συνταγή:

Χαλβάς με ταχίνι