Τόσες και τόσες τυρόπιτες έχεις φτιάξει, αλλά σαν αυτή την τυρόπιτα με πιπεριές Φλωρίνης μάλλον δεν έχεις ξαναδοκιμάσει να φτιάξεις. 

Πολλές τυρόπιτες υπάρχουν, πολλές μπορεί να έχεις φτιάξει, να έχεις φάει, όμως σαν αυτή μάλλον όχι. Αυτή η τυρόπιτα με πιπεριές Φλωρίνης είναι πανεύκολη, πεντανόστιμη κι όταν τη φτιάξεις όλοι θα γλείφουν τα δάχτυλά τους. Οι πιπεριές Φλωρίνης κάνουν τη διαφορά και δίνουν μια πιο έντονη και ιδιαίτερη γεύση στην πίτα σου. Η διαδικασία δεν είναι και τόση δύσκολη, ούτε κουραστική, αλλά ούτε και πολύ διαφορετική από άλλες που έχεις φτιάξει, ενώ δε θα σου πάρει πολλή ώρα.

Τι θα χρειαστείς για την τυρόπιτα με πιπεριές Φλωρίνης;

  • 6 φύλλα κρούστας
  • 300 γραμμάρια φέτα
  • 300 γραμμάρια ανθότυρο
  • 200 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • Λάδι
  • Πιπέρι
  • 1 κούπα γάλα

Πώς θα τη φτιάξεις;

  1. Σ’ ένα μπολ αναμειγνύουμε την φέτα, το ανθότυρο και την κεφαλογραβιέρα -όλα σε τρίμματα- και την πιπεριά σε κομματάκια.
  2. Προσθέτουμε ακόμα το πιπέρι, δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  4. Αλείφουμε το ταψί με λίγο λάδι και απλώνουμε το πρώτο φύλλο, το οποίο αλείφουμε με λάδι κι από πάνω βάζουμε και το δεύτερο φύλλο τσαλακωμένο.
  5. Ρίχνουμε σταγόνες λαδιού στο τσαλακωμένο φύλο και ρίχνουμε το 1/3 του μείγματος με τα τυριά.
  6. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα μας.
  7. Τυλίγουμε τις γωνίες προς τα μέσα και λαδώνουμε το πάνω μέρος του τελευταίου φύλλου και ρίχνουμε στο τέλος λίγες σταγόνες νερό για να γίνει πιο τραγανό το φύλλο.
  8. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια.
  9. Ρίχνουμε στο τέλος το γάλα πάνω από τα φύλλα.
  10. Την ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 30-40 λεπτά.

Φυσικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις και σπιτικό φύλλο, αν δεν θες η πίτα σου να είναι τόσο τραγανή. Η διαδικασία είναι η ίδια!

Διάβασε ακόμα:

Η πίτα που κάνει όλη τη Μύκονο να παραμιλά

Photo: Pexels