Υλικά:

  • 200γρ φακές χοντρές
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 3 μεγάλες πατάτες
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Ξύσμα από δύο λεμόνια

Εκτέλεση:

Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μέχρι να ροδίσουν μέσα σε ελαιόλαδο. Στο τηγάνι προσθέτουμε και τις φακές και το ξύσμα από τα λεμόνια.

Βγάζουμε τις φακές από το τηγάνι και της βάζουμε σε στην γάστρα.

Μέσα στη γάστρα βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά μας, αρκετό ελαιόλαδο, δύο ποτήρια νερό και τις πατάτες που έχουμε κόψει καλά.

Αλατίζουμε, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει στους 180 βαθμούς για 2 ώρες.