Υλικά:

  • 1 κούπα ξερά ρεβίθια
  • 1 κσ ταχίνι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Χυμο από 1 λεμόνι
  • 2 κσ ελαιόλαδο
  • ½ κγ κύμινο
  • ½ κγ πιπέρι καγιέν
  • Μαύρο πιπέρι
  • Μαϊντανό

Εκτέλεση:

Βάζουμε από το προηγούμενο βράδυ να μουλιάσουν τα ρεβύθι σε χλιαρό ελφρώς αλατισμένο νερό.

Το πρωί βράζουμε τα ρεβύθια ώστε να μαλακώσουν και τα λιώνουμε στο μούλτι με λίγο νερό για να δημιουργηθεί μία παχύρρευστη κρέμα.

Βάζουμε τη κρέμα σ ένα μπολ και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το ταχίνι, το σκόρδο που έχουμε λιώσει στο μούλτι, το λάδι, το κύμινο το οποίο έχουμε ψιλοκόψει όσο πιο καλά μπορούμε, το καγιέν, και το πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να δέσουν όλα τα υλικά.

Περιχύνουμε το χούμους με λίγο ωμό ελαιόλαδο και γαρνίρουμε με λίγο πιπέρι καγιέν.

Tip!

Αν το μείγμα είναι πολύ πηκτό, προσθέτουμε λίγο νερό.