Τα πιο νόστιμα αυγο- muffins!

LIKE US ON FACEBOOK

Υλικά

  • 12 αυγά
  • Αντικολλητικό spray μαγειρικής
  • 3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
  • 2 κουταλιές της σούπας τουρσί (ψημένα λαχανικά)
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καυτερή σος
  • Πιπέρι
  • Πάπρικα
  • Ψιλοκομμένος μαϊντανός

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150 βαθμούς.
  2. Σπάμε τα 12 αυγά και διαχωρίζουμε τους κρόκους απ’ το ασπράδι.
  3. Ψεκάζουμε την ειδική φόρμα για muffins με το αντικολλητικό spray. Ρίχνουμε κάθε κρόκο του αυγού και το ασπράδι στις τρύπες.
  4. Τοποθετούμε τη θήκη σ’ ένα ταψί και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο, ενώ ρίχνουμε και λίγο βραστό νερό.
  5. Τοποθετούμε τα αυγά στον φούρνο για 13 λεπτά. Ελέγχουμε αν οι κρόκοι και τα ασπράδια έχουν ψηθεί.
  6. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να κρυώσει.
  7. Μ’ ένα λεπτό μαχαίρι αφαιρούμε τα αυγά απ’ την θήκη. Βάζουμε στην άκρη τα ασπράδια.
  8. Σ’ ένα μπολ συνδυάζουμε τους μαγειρεμένους κρόκους, το γιαούρτι, το τουρσί, τη μουστάρδα, την καυτερή σος, το αλάτι και το πιπέρι.
  9. Ανακατεύουμε μ’ ένα πιρούνι μέχρι να συνδυαστούν καλά.
  10. Τοποθετούμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και το ρίχνουμε σιγά σιγά σε κάθε μαγειρεμένο ασπράδι αυγού.
  11. «Ψεκάζουμε» με πάπρικα και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved