Υλικά:

  • 2 αυγά
  • Ρόκα
  • Βούτυρο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Βαλσάμικο
  • Ξύδι
  • 2 φέτες πολύσπορο ψωμί

Εκτέλεση:

Γεμίζουμε ένα τηγάνι με νερό, μέχρι περίπου την μέση.

Προσθέτουμε λίγο ξύδι (όχι πολύ όμως γιατί τα αβγά σας θα πάρουν την γεύση του) και αφήνουμε το νερό να βράσει.

Σπάμε τα αυγά ένα ένα σε ένα μπολ.

Ρίχνουμε αργά και με προσοχή τα αυγά ένα ένα μέσα στο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 3 λεπτά και στη συνέχεια τα αφαιρούμε από το τηγάνι.

Βουτυρώνουμε τις φέτες του ψωμιού.

Στήνουμε την ρόκα πάνω στο ψωμί και ραντίζουμε με λίγες σταγόνες βαλσάμικο.

Βάζουμε από πάνω τα αυγά και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.