Υλικά:

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 μαγιές ξηρές
  • 1κγ αλάτι
  • 1 κι ζάχαρη
  • 200 γρ λαδοτύρι με ρίγανη τριμμένο
  • 2 1/2 φλυτζάνια νερό

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το αλεύρι τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μαγιά και ανακατεύουμε. Ανοίγουμε μια λακούβα στη μέση και ρίχνουμε το νερό. Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθουν όλα τα υλικά μας

Ζυμωνουμε για τουλάχιστον δέκα λεπτά, ώστε να ενεργοποιηθεί η μαγιά.

Μετά αφήνουμε στην άκρη, να ξεκουραστεί η ζύμη, για 45 λεπτά αφού σκεπάσουμε το μπολ με μια πετσέτα.

Σε καθαρό πάγκο, ρίχνουμε αλεύρι και με ένα πλάστη, ανοίγουμε τη ζύμη σε πλάτος 22 εκ. Παίρνουμε το τριμμένο τυρί και το βάζουμε κατά μήκος του ψωμιού. Τυλίγουμε τη ζύμη μας σε ρολό. Την κάνουμε κουλτούρα και την ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 50 λεπτά!

 

Tip:

Αν θέλετε να σερβίρετε το ψωμί ζεστό, το χαράζετε κατά μήκος (όχι μέχρι κάτω) και χτυπάτε σε ένα μίξερ βούτυρο με σκόρδο. Αλείψτε τις εγκοπές και ξαναβάλτε το στο φούρνο για πέντε λεπτά. Σερβίρετε αμέσως.

 

Την συνταγή μας έστειλε, ο βραβευμένος chef Μάριος Γλύκας! Γεύσεις από την κουζίνα του μπορείτε να απολαύσετε στο τσιπουράδικο Σεμέλη στον Κορυδαλλό.