Υλικά:

  • 190 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1& 1/2 κγ μπέικιν πάουντερ
  • 1κγ μαγειρική σόδα
  • 2 αυγά
  • 1-2 κσ ζάχαρη ή ζαχαρίνη
  • 3/4 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 1/2 φλυτζάνι γάλα
  • 30γρ λιωμένο βούτυρο
  • Αλάτι
  • 1 βανίλια

 

 

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Παράλληλα σε ένα δεύτερο μπολ, αναμειγνύουμε το γιαούρτι, τα αυγά και το βούτυρο.

Ρίχνουμε το μείγμα με το γιαούρτι/αυγά/βούτυρο στο μπολ με τα αλεύρι και τα υπόλοιπα, αργά-αργά ανακατεύοντας. Προσθέτουμε επίσης και το γάλα. Το μείγμα θα έχει σβώλους, αλλά δεν πρέπει να συνεχίσουμε το ανακάτεμα. Αν το μείγμα είναι πολύ σφιχτό, αραιώνουμε με έξτρα γάλα.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο. Με χαρτί κουζίνας, στραγγίζουμε το λάδι και ρίχνουμε μια κουταλιά από το μείγμα. Δεν απλώνουμε, δεν ανοίγουμε, δεν αρχίζουμε να κουνάμε το τηγάνι πάνω κάτω. Το μείγμα μόνο του πρέπει να απλωθεί μέχρι τις άκρες του τηγανιού. Αν ο χυλός παραείναι σφιχτός και δεν απλώνει, προσθέτουμε λίγο γάλα.

Μόλις η τηγανίτα ροδίσει από κάτω και εμφανίσει μικρές φουσκάλες από την πάνω επιφάνεια, αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε 2-3 λεπτά ακόμη!

Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας!

 

Σερβίρουμε με μπανάνες κομμένες σε ροδέλες, μέλι και καρύδια.

 

Tip:

Μπορείτε να γαρνίρετε με όποια γεύση αγαπάτε! Με φράουλες και πραλίνα φουντουκιού, με φρούτα και γλυκά κουταλιού, με cottage cheese και προσούτο!