Υλικά:

  • 4 αυγά
  • 6 σπαράγγια (κατά προτίμηση άγρια)
  • 5 μανιτάρια φρέσκα
  • 50 γρ. τυρί φέτα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί αρκετά.

Κόβουμε τα μανιτάρια σε κάθετες λεπτές φέτες και τα προσθέτουμε στο τηγάνια, μαζί με τα σπαράγγια (τα κόβουμε μόνο αν είναι πολύ μεγάλα και δεν χωράνε στο τηγάνι).

Περιμένουμε μέχρι να μαραθούν και όταν τα δούμε να αλλάζουν χρώμα, χτυπάμε τα αυγά με ένα πιρούνι, σε βαθύ πιάτο ή μπολ και τα ρίχνουμε και αυτά στο τηγάνι.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τη φέτα σε μικρά κομματάκι και ολοκληρώνουμε τη συνταγή μας, με το αλάτι και το πιπέρι, με ιδιαίτερη προσοχή όμως στο αλάτι γιατί η φέτα ανήκει στα αλμυρά τυριά και δεν θέλουμε η ομελέτα μας, να βγει πολύ αλμυρή.

Tip !

Για να γυρίσουμε την ομελέτα σωστά στο πιάτο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα ρηχό, μεγάλο πιάτο, θα την αναποδογυρίσουμε εκεί και στην συνέχεια ξανά στο τηγάνι, για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.