Υλικά

  • 453 γραμμάρια μοσχαρίσιο κρέας
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • Αλάτι για γεύση
  • ⅓ φλιτζάνι κέτσαπ
  • 4 φλιτζάνια τριμμένες πατάτες
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 226 γραμμάρια τυρί τσένταρ, σε κύβους
  • Λάδι, για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Θερμαίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε το κρέας και το διαλύουμε με μια σπάτουλα σε μικρότερα κομμάτια.
  2. Προσθέτουμε το καγιέν, το κύμινο, τη σκόνη κρεμμυδιού και σκόρδου, πιπέρι και αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
  3. Προσθέτουμε κέτσαπ. Ανακατεύουμε προσεκτικά ώστε να μαγειρευτεί και το κρέας.
  4. Αφαιρούμε από το τηγάνι και το αποστραγγίζουμε από το υπερβολικό λίπος.
  5. Τοποθετούμε τις τριμμένες πατάτες σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι και ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Ανακατεύουμε καλά.
  6. Χρησιμοποιώντας την παλάμη του χεριού σου, απλώνουμε μια κουταλιά της σούπας απ’ το μείγμα με τις πατάτες στο χέρι μας.
  7. Σε αυτό προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού κρέας και μέσα έναν κύβο τυριού. Διπλώνουμε με το μείγμα της πατάτας και φτιάχνουμε με το χέρι μας ένα κυβάκι.
  8. Θερμαίνουμε το λάδι σε ψηλή θερμοκρασία.
  9. Τηγανίζουμε τα κυβάκια, τα τοποθετούμε σε μια χαρτοπετσέτα για να  στραγγίξουν και σερβίρουμε!