Υλικά
- 453 γραμμάρια μοσχαρίσιο κρέας
- ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
- 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
- 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- Αλάτι για γεύση
- ⅓ φλιτζάνι κέτσαπ
- 4 φλιτζάνια τριμμένες πατάτες
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 226 γραμμάρια τυρί τσένταρ, σε κύβους
- Λάδι, για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Θερμαίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε το κρέας και το διαλύουμε με μια σπάτουλα σε μικρότερα κομμάτια.
- Προσθέτουμε το καγιέν, το κύμινο, τη σκόνη κρεμμυδιού και σκόρδου, πιπέρι και αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε κέτσαπ. Ανακατεύουμε προσεκτικά ώστε να μαγειρευτεί και το κρέας.
- Αφαιρούμε από το τηγάνι και το αποστραγγίζουμε από το υπερβολικό λίπος.
- Τοποθετούμε τις τριμμένες πατάτες σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι και ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Ανακατεύουμε καλά.
- Χρησιμοποιώντας την παλάμη του χεριού σου, απλώνουμε μια κουταλιά της σούπας απ’ το μείγμα με τις πατάτες στο χέρι μας.
- Σε αυτό προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού κρέας και μέσα έναν κύβο τυριού. Διπλώνουμε με το μείγμα της πατάτας και φτιάχνουμε με το χέρι μας ένα κυβάκι.
- Θερμαίνουμε το λάδι σε ψηλή θερμοκρασία.
- Τηγανίζουμε τα κυβάκια, τα τοποθετούμε σε μια χαρτοπετσέτα για να στραγγίξουν και σερβίρουμε!