Υλικά:

  • 500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 200γρ βούτυρο
  • 3 αυγά
  • Μία πρέζα αλάτι
  • 150γρ τυρί που λιώνει
  • Πιπέρι
  • 8 φέτες γαλοπούλα βραστή
  • 200γρ πράσα

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα αυγά μαζί με το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.

Προσθέτουμε το αλεύρι, λίγο αλάτι, αρκετό πιπέρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα ενώ παράλληλα ρίχνουμε στο μίξερ τα πράσα τα οποία έχουμε ψιλοκόψει.

Κόβουμε την γαλοπούλα σε μικρά κομμάτια και τρίβουμε το τυρί από την χοντρή μεριά του τρίφτη.

Ρίχνουμε και αυτά τα υλικά στο μείγμα του κέικ και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.

Βουτυρώνουμε την φόρμα του κέικ, βάζουμε εκεί το μείγμα μας και ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς.