Υλικά:

  • 720 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κγ κοφτά αλάτι
  • 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό
  • 3 κσ ζάχαρη
  • 1 ½ φακελάκι μαγιά ξερή
  • Σουσάμι

Εκτέλεση:

  • Ρίχνουμε σ ένα μπολ το αλεύρι μαζί με 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι. Με τα χέρια μας ανοίγουμε μια λακούβα στη μέση και βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφη ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια μας.
  • Στη συνέχεια σκεπάζουμε το μπολ με πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη στην άκρη για να φουσκώσει.
  • Περίπου 30 λεπτά μετά ξεσκεπάζουμε το μπολ να φύγει ο αέρας και το σκεπάζουμε ξανά για 60 λεπτά ακόμα.
  • Αφού περάσει η μί ώρα χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρές μπάλες. Με τα χέρια μας πιέζουμε τις μπάλες να απλώσουν και δημιουργούμε μια τρύπα στη μέση κάθε ψωμιού.
  • Σ ένα ταψί απλώνουμε μία λαδόκολλα και τοποθετούμε τα bagels. Τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε στη λαμαρίνα για 20 λεπτά περίπου.
  • Όσο περιμένουμε να περάσει το 20λεπτο βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα μαζί με ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι και μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη. Το αφήνουμε να βράσει και βάζουμε μέσα τα bagels και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να βράσουν ένα λεπτό από κάθε πλευρά.
  • Αφού βγάλουμε τα bagels από την κατσαρόλα, γεμίζουμε μια πιατέλα με σουσάμι και τα περνάμε για να καλυφθεί η επιφάνειά τους με σουσάμι.
  • Μεταφέρουμε τα bagels στο ταψί και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
Tip!

Αφού βάλεις τα bagels από τον φούρνο, κόψε ένα στη μέση βάλε μαρμελάδα ή τυριά και μανιτάρια και απόλαυσε το δημιούργημα σου.