Υλικά:

  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • Ζαμπόν
  • 1 1/2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλιτζάνι πλήρες γάλα
  • Τριμμένο τυρί
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κουνουπίδι κομμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας ψίχουλα φρυγανιάς
  • 8 κλωναράκια θυμάρι

Εκτέλεση:

  1. Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει.
  2. Προσθέτουμε το ζαμπόν, την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το τυρί, το αλάτι, το πιπέρι και αφήνουμε να πάρει βράση.
  3. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πήξει για 4 λεπτά περίπου.
  4. Προσθέτουμε το κουνουπίδι για λίγα λεπτά.
  5. Στη συνέχεια μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψί, πασπαλίζουμε με την φρυγανιά και το θυμάρι και ψήνουμε στο φούρνο για 15-20 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Photo: Hector Manuel Sanchez