Υλικά:
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
- Ζαμπόν
- 1 1/2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
- 1/2 φλιτζάνι πλήρες γάλα
- Τριμμένο τυρί
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 κουνουπίδι κομμένο
- 3 κουταλιές της σούπας ψίχουλα φρυγανιάς
- 8 κλωναράκια θυμάρι
Εκτέλεση:
- Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε το ζαμπόν, την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το τυρί, το αλάτι, το πιπέρι και αφήνουμε να πάρει βράση.
- Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πήξει για 4 λεπτά περίπου.
- Προσθέτουμε το κουνουπίδι για λίγα λεπτά.
- Στη συνέχεια μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψί, πασπαλίζουμε με την φρυγανιά και το θυμάρι και ψήνουμε στο φούρνο για 15-20 λεπτά σε μέτρια φωτιά.