Υλικά:

  • 4 μέτριες πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες στη μέση
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ .σ  βούτυρο

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα, καλύπτουμε  τις πατάτες με νερό και αφήνουμε να πάρουν  βράση σε δυνατή φωτιά. Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, περίπου για 20 λεπτά.

Λιώνουμε τις πατάτες με ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν πούρες.

Μεταφέρουμε τον πουρέ σε ένα μπολ και βάζουμε το αλεύρι το λιωμένο βούτυρο και το αλάτι ανακατεύουμε για να γίνει ζύμη.

Σε μια καλά αλευρωμένη επιφάνεια, ζυμώνουμε ελαφρά τη ζύμη. Η ζύμη θα είναι κολλώδης.

Χρησιμοποιούμε μια αλευρωμένη πλάστη για να ανοίξουμε την ζύμη. Κόβουμε  σε τέταρτα χρησιμοποιώντας ένα αλευρωμένο μαχαίρι.
Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι τη βάση του τηγανιού και μαγειρεύουμε  για 3 λεπτά σε κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.

Πασπαλίζουμε  με λίγο αλάτι και σερβίρουμε αμέσως.