Κρέπες Βρώμης

LIKE US ON FACEBOOK

Υλικά:

  • 200γρ. Νιφάδες Βρώμης
  • 450γρ. γάλα άπαχο
  • 1/2 πρέζα αλάτι
  • 1 αυγό
  • 2 κγ ζάχαρη
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Βάζουμε στο μπλέντερ τη βρώμη και την αλέθουμε μέχρι να γίνει σκόνη.

Σ ένα μπολ ανακατεύουμε τη βρώμη, το γάλα, το αυγό, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και το θερμαίνουμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις το τηγάνι κάψει καλά ρίχνουμε με μία κουτάλα μία δόση από το μείγμα μας και την απλώνουμε ώστε να πάει σ όλη την επιφάνεια του τηγανιού.

Μόλις αρχίσει να φουσκώνει σε κάποια σημεία η κρέπα την γυρνάμε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ανάλογα με το πόσες κρέπες θέλουμε να φτιάξουμε.

Γεμίζουμε τις κρέπες βρώμης με ότι θέλουμε (εμείς προτιμάμε φρούτα αυτή τη περίοδο) και σερβίρουμε!

Tip!

Μπορούμε να κρατήσουμε το μείγμα που θα περισσέψει για 1-2 μέρες μέσα στο ψυγείο.

 




Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved