Υλικά:

  • 1 κιλό τομάτες
  • 1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια (μόνο το άσπρο μέρος)
  • 2-3 πιπεριές (πράσινες και κόκκινες)
  • 1 αγγουράκι
  • 2 κουταλιές ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • Ρίγανη
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1 φέτα ψωμί

 

Εκτέλεση:

Πλένουμε και καθαρίζουμε από τα σπόρια τις πιπεριές, ξεφλουδίζουμε τις τομάτες και ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά.
Βάζουμε σε μπολ τις τομάτες, τις πιπεριές, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και την ψύχα από το ψωμί. Περιχύνουμε με το λάδι και το ξύδι, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε για 5-10 λεπτά.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπλέντερ και πολτοποιούμε. Δοκιμάζουμε αν θέλει επιπλέον αλάτι και τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο. Αφήνουμε ολόκληρη την νύχτα.

Σερβίρουμε μοιράζοντας τη σούπα σε μικρά ατομικά μπολ.

 

 

Tip:

Κόψτε σε κυβάκια τυρί φέτα και μοιράστε το σε κάθε πιάτο. Αν αντέχετε, ρίξτε μερικές καυτερές πιπεριές, μέσα στο μίξερ. Θυμηθείτε πως το αυθεντικό γκασπάτσο, γίνεται χωρίς καθόλου νερό. Μόνο με τα υγρά των λαχανικών.