Υλικά:

  • 2 κιλά αχιβάδες
  • 1 μάτσο  μεγάλο σπανάκι
  • 1 μάτσο άνηθο
  • 1 μάτσο κρεμμύδι φρέσκο
  • 1 κούπα ρύζι καρολίνα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι

Εκτέλεση:

Κόβουμε τα λαχανικά ψιλοκομμένα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί με το ρύζι και τα υπόλοιπα υλικά.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε ένα ποτήρι νερό και τοποθετούμε τις αχιβάδες όσες χωράει το τηγάνι και τις αχνίζουμε. Δηλαδή αφού ζεσταθεί το νερό τις ανακατεύουμε για να ζεσταθούν και να  ανοίξουν. Όταν ανοίξουν τα αφαιρούμε από το τηγάνι και βάζουμε τις αχιβάδες που έχουν μείνει όταν τελειώσουμε δεν πετάμε το νερό.

Γεμίζουμε τις αχιβάδες με την γέμιση που έχουμε ετοιμάσει βάζουμε τόση ποσότητα ώστε να κλείνουν.

Τις τοποθετούμε σ ένα ταψί και τη γέμιση που θα περισσέψει τη σκορπίζουμε ανάμεσα στις αχιβάδες.

Προσθέτουμε το νερό που έχει περισσέψει από το τηγάνι και λίγο ακόμα αν χρειαστεί μαζί με λίγο λάδι και το ψήνουμε στους 100 βαθμούς μέχρι να ψηθεί η γέμιση μας. .