Υλικά:

  • 70 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 3 αυγά
  • 220 γρ. τριμμένα τυριά
  • 100 γρ. ζαμπόν
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2-3 κγ μπέικιν πάουντερ
  • 1 κγ ξερή ρίγανη (προαιρετικά)
  • Πιπέρι

Εκτέλεση:

Χωρίζουμε τα ασπράδια απ τους κρόκους και τα κρατάμε στην άκρη. Σ ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με τους κρόκους που έχουμε κρατήσει.

Σ ένα δεύτερο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μία σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτουμε στη μαρέγκα το μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε απαλά για να μην ξεφουσκώσει.

Λαδώνουμε ελαφρά μια φόρμα για κέικ μακρόστενη και ρίχνουμε το μείγμα μέσα. Ψήνουμε για περίπου 30 – 35 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Tip!

Μπορείς να προσθέσεις στο αλμυρό κέικ με ζαμπόν και τυρί λίγο ξερό θυμάρι, βασιλικό και 2-3 φρέσκα κρεμμύδια για να δώσεις ένα πιο “Μεσογειακό” άρωμα στο κέικ.