Ομελέτα σε πιπεριές;;; Κι, όμως, είναι μια από τις πιο νόστιμες συνταγές που έχουμε φτιάξει για βράδυ και επειδή φυσικά μας περίσσεψε τάπερ, το πήραμε και μαζί μας στη δουλειά!
Φτιάχνουμε, λοιπόν, ομελέτα σε πιπεριές, ένας συνδυασμός που μπορεί να μη σου είχε περάσει απ’ το μυαλό αλλά μόλις το δοκιμάσεις… δεν θα βάλεις ξανά την πιπεριά σου σε πιάτο.
Τι θα χρειαστείς για την ομελέτα σε πιπεριές;
- 2 πιπεριές, κομμένες στη μέση και καθαρές από σπόρους
- 8 αυγά, χτυπημένα ελαφρώς
- 1/4 φλιτζάνι γάλα
- 4 φέτες μπέικον, μαγειρεμένο και ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι τριμμένη cheddar
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Πώς θα φτιάξεις την ομελέτα σε πιπεριές;
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο τους 200 βαθμούς. Τοποθετούμε τις πιπεριές κομμένες προς τα επάνω σε ένα μεγάλο ταψί.
- Προσθέτουμε λίγο νερό στο ταψί και ψήνουμε τις πιπεριές για 5 λεπτά.
- Εν τω μεταξύ χτυπάμε μαζί τα αυγά και το γάλα. Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα το μπέικο, το τυρί και το σχοινόπρασο και αλατοπιπερώνουμε.
- Μόλις ψηθούν οι πιπεριές, ρίχνουμε το μείγμα με τα αυγά μέσα στις πιπεριές. Τις γεμίζουμε, λοιπόν, και τις τοποθετούμε ξανά στον φούρνο.
- Ψήνουμε για 35 με 40 λεπτά μέχρι να μαγειρευτούν και τα αυγά/Αφαιρούμε απ’ τον φούρνο, ρίχνουμε από πάνω λίγο περισσότερο σχοινόπρασο και σερβίρουμε!